De voordelen van buiten sporten

Geplaatst op 09-03-2021

De voordelen van buiten sporten

Sporten is gezond. Dat weten we allemaal! Helaas gooit corona op het moment vrij veel roet in het eten en zijn we op dit moment iets beperkter in onze sport mogelijkheden. Gelukkig zijn er genoeg alternatieve mogelijkheden en kun je een super goede en effectieve thuis training uitvoeren. Met of zonder middelen!

Daarnaast is er natuurlijk 1 locatie waar we gelukkig altijd kunnen sporten – buiten! Ondanks het wellicht iets frissere weer, is buiten zijn an sich natuurlijk al hartstikke goed en gezond voor je, laat staat sporten in de buitenlucht.

Sporten in de buitenlucht heeft sowieso al veel voordelen, echter vooral in deze periode is het heel belangrijk om ten eerste te blijven sporten, ten tweede goed voor je mentale en fysieke gezondheid te zorgen en ten derde regelmatig een frisse neus te gaan halen. Waarom zou je deze 3 niet combineren?


Wij zetten de voordelen van buiten sporten even voor je op een rijtje.

 1. De buitenlucht is niet alleen goed voor je humeur in deze rare tijden maar zorgt ook voor een vermindering van stress en helpt je mentaal weer even op te laden.
 2. De mogelijkheden zijn maximaal! Van een goed rondje hardlopen, tot een heerlijke intervaltraining en/of bootcamp. Zoek een sportparkje op en je kunt zelfs nog wat krachttraining doen op bodyweight, of met behulp van elastieken.
 3. Buiten sporten stelt je bloot aan zonlicht, wat je Vitamine D opname bevorderd. Een verhoogde vitamine D balans in je lichaam draagt weer bij aan gezonde botten, een beter slaapritme, verminderde stress levels en je humeur gaat er ook nog eens van vooruit. 
 4. Buiten sporten heeft als voordeel dat er veel zuurstof en frisse lucht tot je beschikking is, wat ervoor zorgt dat je sneller herstelt tijdens je workout en het dus eigenlijk makkelijker en langer vol kunt houden.
 5. Je gaat harder knallen, want je wilt natuurlijk niet afkoelen tijdens je workout. Zweten dus!
 1. Je kunt sporten waar en wanneer je maar wilt! Niet alleen nu in de lockdown dus, maar ook straks op vakantie of tijdens een weekendje weg. 

Voldoende voordelen voor zowel je gezondheid, je fitheid en je mentale welzijn dus. Doe je workout dus bijvoorbeeld eens in de tuin of in het park in plaats van in de woonkamer! Ga een extra rondje wandelen of hardlopen, gooi er een bootcamp uit samen met een vriend of vriendin of zoek de georganiseerde buitenn sportmogelijkheden in jouw regio op (op 1,5 meter afstand natuurlijk). Geniet vooral van de omgeving en de frisse lucht!

Zien wij jou buiten?

Meer weten over ons buitenaanbod en de verdere opties binnen PhysIQ? Vul de gratis Lidmaatschapstest in of kom langs voor een rondleiding binnen onze club!

Deel dit bericht:

Corona

Sporten en bewegen is hartstikke goed voor je!

Lees meer
Meer nieuws
 • Online Coaching

  Online Coaching

  Met het online coaching programma van PhysIQ ontvang je jouw persoonlijke trainings- en voedingsadvies digitaal en ga je hier zelfstandig mee aan de slag.

  Read more
 • Personal Training

  Personal Training

  Start nu bij PhysIQ met Personal Training

  meer informatie
Marlous

"Ik heb een hele fijne trainer. Ze heeft kennis van zaken."

Marlous
Lisa

"Mijn trainer heeft mij kennis laten maken met krachttraining en een gezonde manier van leven. "

Lisa
Suzanne

"Bij Physiq voel ik me gezien als ik train. Er wordt gelet op je houding en wat je aankan of aan zou kunnen."

Suzanne